ΣΠΛΑΧΝΙΚΟ ΛΙΠΟΣ

Σύσφιξη προσώπου & λιποδιάλυση στο διπλοσάγονο

Το σπλαχνικό λίπος εντοπίζεται γύρω από τα ζωτικά μας όργανα τα οποία βοηθούν στην παροχή ενεργείας ακόμα και στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος μας. Ωστόσο η υπερβολική συσσώρευση λίπους συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, στην ανάπτυξη σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, προκαλεί φλεγμονές, δυσλιπιδαιμια καθώς και καρκίνο του πήχεως εντέρου, οισοφάγου και παγκρέατος Το σπλαχνικό λίπος δρα σαν αδένας εκκρίνοντας με μεγάλες ποσότητες από βλαπτικές ορμόνες όπως η κορτιζόλη οι όποιες διεγείρουν την όρεξη σου και σε κάνουν να λαχταράς γλύκες και λιπαρές τροφές περισσότερο από το φυσιολογικό. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες και επιλογές είναι το σημείο έναρξης, παρέχουν στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα οποία συμβάλουν στην ομοιόσταση και στην πρόσληψη ασθενειών του οργανισμού μας.

 

ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΥΔΑΤΑΝΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΩΝ

Συγκεκριμένα η αντιμετώπιση του σπλαχνικού λίπους μπορεί να επιτευχθεί, με τον περιορισμό σε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη άλλα και επεξεργασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά διότι αποτελούνται κατά μεγάλο βαθμό σε κορεσμένα λίπη που οδηγούν στην παχυσαρκία , υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Είναι δύσκολο να αποφύγουμε τον πειρασμό της υπερκατανάλωσης θα έπρεπε λοιπόν να ελέγχουμε και να μοιραζόμαστε σωστά τις ποσότητες αυτών τον τροφών συμφώνα με τις παγκόσμιες διατροφολογικές συστάσεις.

 

 

 

 

ΝΕΡΟ

Η επαρκής υδροδότηση ενός ενήλικα άντρα έχουν δείξει οι έρευνες είναι στα 3.7 λίτρα νερό και 2.7 λίτρα για της γυναίκες όπως έχουν δείξει οι έρευνες, το νερό είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργιά του οργανισμού , στην μεταφορά και απορρόφηση θρεπτικών συστατικών το οποίο παραλείπεται συχνά για αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία μια συνηθείας.

 

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ

Πρέπει να εντάξουμε περισσότερο τα φρούτα στην καθημερινότητα μας, πέρα το ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθάνε στην πεπτική λειτουργία , είναι σημαντικά στον έλεγχο της όρεξης , είναι χαμηλοθερμιδικά χωρίς υψηλή περιεκτικότητα λίπους το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν σνακ και ρυθμίζει τα αίσθημα του κορεσμού.

 

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Ενσωματώνοντας λαχανικά στην διατροφή μας συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του σπλαχνικού λίπους κυρίως επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά τα οποία συντελούν στην προστασία των καρδιαγγειακών νοσημάτων όπως το λυκοπενιο, επιπλέον βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου για αυτό πρέπει να υπάρχει ποικιλία λαχανικών και χρωμάτων σε κάθε πιάτο της ημέρας μας.

ΠΡΩΤΕΙΝΗ

Όσο αναφορά τροφές οι όποιες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι εξίσου σημαντικές στον έλεγχο της περαιτέρω αύξησης του σπλαχνικού λίπους, τροφές όπως το ψάρι είναι χαμηλά σε λιπαρά και είναι πολύ καλή πηγή μικροθρεπτικων συστατικών όπως τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία ωφελούν την υγεία μας μειώνουν της φλεγμονές και την αντίσταση στην ινσουλίνη. Άλυπες μορφές κρέατος όπως και κοτόπουλο άλλα και τα όσπρια βοηθάνε στην διατήρηση της μυϊκής μάζας και την απώλεια λίπους.

 

 

Συνοψίζοντας , προκειμένου να γίνει άμεση αντιμετώπιση θα έπρεπε λοιπόν να συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω με τακτική άσκηση η δραστηριότητα να αλλάξουμε την προσέγγιση μας με το φαγητό να βάλουμε προτεραιότητα την προσωπική μας υγεία για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα μας βάζοντας παραπάνω στόχους και να βελτιωθεί ο τρόπος και η ποιότητα ζωής μας.