Microneedling Dermapen

Το μαγικό στυλό που σβήνει τα σημάδια του χρόνου

Dermapen! το πιο διαδεδομένο σύστημα microneedling στον κόσμο!

      Το Dermapen είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα microneedling στον κόσμο. Πρόκειται για μία μεσοθεραπεία που αξιοποιεί τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του δέρματος ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μικροεισόδους στο δέρμα για την εισχώρηση ειδικών ορών για βαθιά ενυδάτωση, σύσφιξη, ανάπλαση και λεύκανση.

dermapen 3

      Κατά την θεραπεία πραγματοποιούνται ελεγχόμενοι μικροτραυματισμοί στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος, διεγείροντας έτσι την παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου και ελαστίνης αντιμετωπίζοντας έτσι τις ουλές ακμής, το μέλασμα, τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, τους διεσταλμένους πόρους, τις ραγάδες και όχι μόνο!

πλεονεκτήματα του DERMAPEN

      Ο χρόνος Θεραπείας είναι 60 λεπτά, η διαδικασία είναι σύντομη και χωρίς παρενέργειες.

      Χωρίς πόνο και αναισθησία, ανώδυνα με πολύ ελαφριά τσιμπήματα.

      Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα εντός μίας ώρας.

      Μηδενική διάρκεια αποθεραπείας, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας.

      Προσιτό κόστος.

Τι είναι η μεσοθεραπεία

      Για να εισάγουμε προϊόντα στην μεσαία στιβάδα του δέρματος, γνωστό και ως χόριο ή μεσόδερμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μεσοθεραπείες.

      Οι μεσοθεραπείες στοχεύουν στην βελτίωσης της υγείας και της εικόνας του δέρματος με βαθύτερη διείσδυση ειδικών μικροοριακών ορών, βιταμινών ή κοκτέιλ ενεργών συστατικών για έντονα αποτελέσματα μακράς διαρκείας.

      Αυτές μπορεί να είναι ενισχυμένες μεσοθεραπείες με μικροβελόνες όπως το Dermapen ή καθαρά μη παρεμβατικές μεσοθεραπείες με χρήση τεχνολογίας όπως cavitation ή oxygen jet για πιο νεανικές ηλικίες ή εξαιρετικά ευαίσθητα δέρματα.

Γιατί να επιλέξετε την μεσοθεραπεία Dermapen

      Η τεχνολογία του Dermapen χρησιμοποιεί κεφαλές μίας χρήσης οι οποίες έχουν στην άκρη τους κάποιες μικροακίδες (μικροβελόνες), λεπτότερες σε διάμετρο από μία τρίχα. Οι ακίδες αυτές πραγματοποιούν μικρονυγμούς (αόρατα τρυπήματα) στην επιδερμίδα και ωφελούν το δέρμα με δυο τρόπους.

dermapen 7

      Από την μία μέσω των νυγμών αυτών διεγείρεται ο φυσικός μηχανισμός επούλωσης του οργανισμού και ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, που παράγουν φρέσκο κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ.

      Από την άλλη μέσω της διαδερμίας ανοίγει μικροκανάλια στο δέρμα και έτσι διευκολύνει την εισχώρηση των πολύτιμων συστατικών στις βαθύτερες στιβάδες του. Η ταυτόχρονη λοιπόν τοπική εφαρμογή στοχευμένων μεσοθεραπευτικών υλικών μεγιστοποιεί το όφελος της θεραπείας, καθώς επιτυγχάνει την απορρόφησή τους σε ποσοστό 80%!

      Ανάλογα με τον σκοπό της θεραπείας, επιλέγεται ένα στοχευμένο κοκτέιλ ουσιών από υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες ή αμινοξέα που απλώνεται πάνω στο δέρμα και με τη βοήθεια της μεσοθεραπείας εισχωρεί ακριβώς εκεί όπου ωφελεί για την ανανέωση και την αναδόμηση του δέρματος.

dermapen 8

      Με την μέθοδο αυτή το γερασμένο δέρμα αναζωογονείται, η όψη των ουλών βελτιώνεται αισθητά και οι λεπτές ρυτίδες αφήνουν τη θέση τους σε μία πιο σφιχτή και σφριγηλή επιδερμίδα.

      Πρόκειται λοιπόν για την μοναδική μέθοδο μεσοθεραπείας με τόσο άμεσα και εμφανή αποτελέσματα στο κομμάτι της αντιγήρανσης και της πρόληψης.

Πώς εφαρμόζεται το Dermapen

      Η εφαρμογή της θεραπείας είναι σύντομη, αλλά πολύ δραστική. Η προηγμένη τεχνολογία του Dermapen του επιτρέπει να πραγματοποιεί 120 νυγμούς το δευτερόλεπτο. Αυτή η διαδικασία των νυγμών είναι που καθιέρωσε τη θεραπεία γνωστή και ως microneedling.

      Η κίνηση του Dermapen γίνεται κάθετα στο δέρμα και οι μικροοπές είναι αόρατες μεν, αλλά ικανές να ενεργοποιήσουν τη δραστηριότητα των κυττάρων ώστε να τις επουλώσουν.

dermapen 9

      Ανάλογα με τον σκοπό και το σημείο της θεραπείας, οι μικρο-ακίδες ρυθμίζονται από τον αισθητικό ώστε να εισχωρούν σε βάθος από 0,1 έως 3 χιλιοστά μέσα στο δέρμα.

      Με την κατάλληλη ρύθμιση του βάθους αλλά και τη μικρή διάμετρο της κεφαλής του Dermapen, δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν ακόμα και τα πιο καμπυλωτά σημεία του προσώπου όπως η μύτη, οι πιο μικρές περιοχές όπως τα χείλη, αλλά και τα πιο ευαίσθητα σημεία όπως η περιοχή γύρω από τα μάτια.

Σημεία εφαρμογής Dermapen

      Η θεραπεία Dermapen μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλη την περιοχή του προσώπου και του λαιμού, για να προσφέρει σημαντική βελτίωση στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν:

      Βαθιές και λεπτές ρυτίδες.

      Διεσταλμένοι πόροι.

      Αφυδάτωση και απώλεια σφριγηλότητας.

      Ουλές ακμής.

      Βαθιές, ατροφικές ουλές από επέμβαση, ατύχημα ή έγκαυμα.

      Μέλασμα, πανάδες, δυσχρωμίες, σημάδια φωτογήρανσης.

      Γίνεται προσεχτικός καθαρισμός του δέρματος, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ίχνος λιπαρότητας και μακιγιάζ.


      Εφαρμόζεται ένα ελαφρύ πίλινγκ για να απομακρυνθούν τα ήδη νεκρά κύτταρα του δέρματος και να γίνει καλύτερη διείσδυση των κατάλληλων ορών.      Εφαρμόζεται στον μηχανισμό Dermapen κεφαλή μίας χρήσης.


      Ανάλογα με τον σκοπό της θεραπείας, ρυθμίζεται το βάθος εισχώρησης των μικροακίδων καθώς κάθε σημείο έχει άλλη ανθεκτικότητα και ελαστικότητα.      Πραγματοποιείται η τμηματική σάρωση όλου του δέρματος του προσώπου (μέτωπο, παρειές, κάτω βλέφαρο, άνω χείλος, πηγούνι, περίγραμμα κάτω γνάθου), του λαιμού ή και του ντεκολτέ ανάλογα με το πλάνο της θεραπείας.     Η θεραπεία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή μιας καταπραϋντικής μάσκας που καταλαγιάζει την ερυθρότητα.


      Αμέσως μετά, το δέρμα «σφραγίζεται» με την εφαρμογή κρεμών ημέρας και ματιών με ενισχυμένη ενυδατική δράση και το θεραπευτικό πρωτόκολλο ολοκληρώνεται με χρήση αντηλιακής κρέμας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Πριν τη θεραπεία

⚠      Μην κάνετε κάτι που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα τις προηγούμενες 2-3 ημέρες καθώς η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται μόνο σε υγιής ιστούς.

Μετά τη θεραπεία

⚠      Μετά τη θεραπεία, το δέρμα είναι ευαίσθητο στον ερεθισμό, επομένως αποφύγετε να το τρίψετε. Αντιθέτως, μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε τη συνηθισμένη ενυδατική σας κρέμα.


⚠      Πριν την έκθεση στον ήλιο, φοράτε απαραιτήτως αντηλιακή προστασία.


⚠      Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση και τη σάουνα για τρεις ημέρες, καθότι αυξάνουν την αιματική ροή και επιβραδύνουν την καταπράυνση της ερυθρότητας.


      Μπορείτε να πλύνετε κανονικά το πρόσωπό σας και να κάνετε μπάνιο από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά τη θεραπεία.

Photo Gallery

Close-up of female patient receiving an injection on her face in clinic
dermapen 13
dermapen 15
dermapen 17
dermapen 18
dermapen 19
dermapen 21
dermapen 2