Διατροφη και ανοσοποιητικο συστημα

Σύσφιξη προσώπου & λιποδιάλυση στο διπλοσάγονο

Η επιρροή της διατροφής στην υγεία μας δεν είναι μυστικό. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί πως κανένα τρόφιμο δεν διαθέτει την ικανότητα να παρέχει από μόνο του πλήρη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αντίθετα, η ιορροπημένη διατροφή αναδεικνύεται ως ουσιαστικός πυλώνας για τη συντονισμένη λειτουργία του. Συγκεκριμένα, διατροφικά συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, τα αντιοξειδωτικά και ο ψευδάργυρος αναδεικνύονται ως κλειδιά για την ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Συνεπώς, η επιλογή τροφίμων πλούσιων σε αυτά τα στοιχεία αποτελεί βασικό στάδιο για την διατήρηση ενός ισχυρού και αποτελεσματικού ανοσοποιητικού συστήματος. Ας γνωρίσουμε μερικά από τα τρόφιμα των οποίων τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα:

 

Πράσινο Τσάι

Οι ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού για την υγεία οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι περιέχει πολυφαινόλες, κυρίως φλαβανόλες και φλαβονόλες.

 

 

Τζίντζερ

 

Η ρίζα τζίντζερ περιέχει πολλές αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

 

 

 

 

Κουρκουμάς

 

Η κουρκουμίνη , που είναι το πιο ενεργό συστατικό της ρίζας του κουρκουμά, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μέσω της δυναμικής ρύθμισης μορίων όπως οι κυτοκίνες και οι χημειοκίνες.

 

Σκόρδο

 

Ένας από τους κυρίαρχους μηχανισμούς που παρατηρούνται εκδηλώνεται μέσω της τροποποίησης του προφίλ των κυτοκινών, ενώ από την άλλη πλευρά, παρατηρείται άμεση διέγερση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Λαχανικά ( π.χ ντομάτα, μπρόκολο)

 

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Οι επιδράσεις της στο ανοσοποιητικό σύστημα έχουν υποστηριχθεί εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο πολλοί άνθρωποι την προσλαμβάνουν για να αποφύγουν τη γρίπη και την καταρροή.

 

 

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που δεν πρέπει να παραβλέπουμε! Μείνετε μακριά από πηγές στρες, αποχαιρετήστε το κάπνισμα και το αλκοόλ, υιοθετήστε μια διατροφή που θα σας κρατήσει σε ισορροπία, και μην ξεχνάτε την τακτική άσκηση. Όλα αυτά, θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, βοηθώντας σας να διατηρήσετε ένα υγιές και ανθεκτικό σώμα. Μην τα αγνοείτε, είναι η επένδυση στην υγεία σας που αξίζει κάθε προσοχή!