Μαδεροθεραπεία

Τι ειναι η μαδεροθεραπεια

Μια επαναστατική, ολιστική μέθοδος που σε συνδυασμό με μια τεχνική massage, χρησιμοποιεί ανατομικά σχεδιασμένα ξύλινα εργαλεία για τη βελτίωση των αναλογιών του σώματος και την όψη της επιδερμίδας.

Αυτά τα ξύλινα εργαλεία massage είναι 100% φυσικά , άρα δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και επιτρέπουν την εφαρμογή υψηλής στοχευόμενης πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές (όπως οι μηροί, οι γλουτοί, τα χέρια και η κοιλιά) χωρίς να είναι επεμβατική μέθοδος. Στόχος είναι η βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας και η  διάσπαση των αποθέσεων λίπους και της κυτταρίτιδας, ώστε αυτή να μπορεί να εξαλειφθεί φυσικά.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μέθοδος χρησιμοποιεί την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος καθώς δημιουργείται υπεραιμία και ερυθρότητα στις επίμαχες περιοχές, μέσα από την άσκηση πιεστικών κινήσεων.

Ταυτόχρονα ενεργοποιείται  το λεμφικό σύστημα, απελευθερώνονται οι συσσωρευμένες τοξίνες κι ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

Τέλος, μέσα από την μηχανική πίεση μειώνεται το μέγεθος των διογκωμένων λιποκυττάρων  που δημιουργούν την όψη φλοιού πορτοκαλιού στις προβληματικές περιοχές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διασπάται το τοπικό λίπος, να διαλύεται η κυτταρίτιδα και το δέρμα να φαίνεται λείο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο βασικότεροι λόγοι για την δημιουργία της κυτταρίτιδας είναι η κακή κυκλοφορία της λέμφου και η διόγκωση των λιποκυττάρων  η μαδεροθεραπεία αποτελεί ιδανική λύση στην αντιμετώπιση της καθώς βελτιώνει και τα δύο αυτά σημεία.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ :

  • Διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και τη ροή του αίματος
  • Είναι μια βαθύτερη μορφή massage
  • Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα που βοηθά στην απομάκρυνση της κατακράτησης 
  • Είναι μια χαλαρωτική διαδικασία που σας βοηθάει να διώξετε τις τοξίνες  και το άγχος 
  • Βελτιώνει την όψη του δέρματος  χάρη στην καλή κυκλοφορία
  • Βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας
  • Μειώνει την χαλάρωση για ένα πιο σφριγηλό σώμα
  • Αντιμετωπίζει το περιττό τοπικό λίπος

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της μαδεροθεραπείας όμως, είναι ότι τα ξύλινα εργαλεία τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για να φτάνουν βαθιά στο μυϊκό ιστό και στα υποδόριο στρώματα του δέρματος, καθιστώντας τα εξαιρετικά για τη μείωση της κυτταρίτιδας.

ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Η μαδεροθεραπεία πρέπει  αποφεύγεται να γίνεται σε άτομα με κιρσούς , ευρυαγγείες καθώς και σε έγκυες γυναίκες.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Η μαδεροθεραπεία μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις θεραπείες  που διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου του σώματός σας. Κατά συνέπεια, αυτή η τεχνική θεωρητικά μπορεί να εξαλείψει την κυτταρίτιδα από τις ρίζες της. Αντιθέτως, λόγω της 100% φυσικής, μη επεμβατικής και χωρίς σοβαρές αντενδείξεις φύσης της, όποιος θέλει να την ακολουθήσει για να ξεκινήσει την ψυχική και σωματική του βελτίωση, μπορεί να το επιλέξει χωρίς να έχει δεύτερες σκέψεις.  Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται άμεσα μετά από 1-2 συνεδρίες συνήθως όμως ανάλογα με το βαθμό και τον τύπο κυτταρίτιδας χρειάζεται ένα κύκλο τεσσάρων με οχτώ συνεδρίων.