Led Light Therapy

Θεραπεία Φωτός με Led

LED LIGHT THERAPY

      Η φωτοθεραπεία LED (Light Emitting Diode) είναι μια μη επεμβατική αισθητική θεραπεία που χρησιμοποιεί διάφορα μήκη κύματος φωτός για να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας. Κάθε χρώμα φωτός έχει διαφορετικές ιδιότητες και στόχους, προσφέροντας συγκεκριμένα οφέλη ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Οφελη ανα χρωμα

1)      Κόκκινο φως (620-700 nm):

● Ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου: Το κόκκινο φως διεισδύει βαθιά στο δέρμα και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος & μειώνοντας τις ρυτίδες.

● Μείωση φλεγμονών: Βοηθά στη μείωση των φλεγμονών & στην επιτάχυνση της επούλωσης του δέρματος.

● Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος: Προάγει την καλύτερη κυκλοφορία, βοηθώντας το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές & ζωντανό.


2)      Πράσινο φως (520-560 nm):

● Εξισορρόπηση του χρωματικού τόνου: Το πράσινο φως βοηθά στη μείωση των υπερμελαγχρώσεων, όπως οι κηλίδες και οι πανάδες, εξισορροπώντας τον τόνο του δέρματος.

● Καταπράυνση του δέρματος: Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση της ερυθρότητας και των ερεθισμών.


3)      Μπλε φως (405-420 nm):

● Αντιμικροβιακή δράση: Το μπλε φως είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, καθαρίζοντας τους πόρους και μειώνοντας την ερυθρότητα.

● Ρύθμιση της λιπαρότητας: Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, καθιστώντας το ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες.


4)      Κίτρινο φως (570-590 nm):

● Αναζωογόνηση του δέρματος: Το κίτρινο φως μπορεί να βελτιώσει την υφή του δέρματος, ενισχύοντας την λάμψη και τη φωτεινότητά του.

● Βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας: Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του δέρματος και στη μείωση των οιδημάτων.


5)      Μωβ φως (380-420 nm):

● Συνδυασμός κόκκινου και μπλε: Το μωβ φως συνδυάζει τα οφέλη του κόκκινου και του μπλε φωτός, βοηθώντας στην αναγέννηση του δέρματος και στην καταπολέμηση της ακμής.

● Μείωση σημαδιών: Μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ουλών και των σημαδιών της ακμής.




ΒΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ LED



● Αξιολόγηση Δέρματος


      Πριν ξεκινήσει η θεραπεία, ο ειδικός αισθητικός θα αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματός σας, θα συζητήσει τους στόχους σας και θα επιλέξει το κατάλληλο μήκος κύματος φωτός.



● Καθαρισμός Προσώπου


      Το πρόσωπό σας θα καθαριστεί σχολαστικά για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ, οι ρύποι και το υπερβολικό σμήγμα, έτσι ώστε το φώς να διεισδύσει καλύτερα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.



● Ρύθμιση της Συσκευής LED


      Η συσκευή LED τοποθετείται κοντά στο πρόσωπό σας, και ρυθμίζεται η ένταση και το μήκος κύματος του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας. Η συσκευή είναι σταθερή πάνω από το πρόσωπο σας.



● Έναρξη της Θεραπείας


      Το φως LED εφαρμόζεται στο δέρμα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήθως μεταξύ 10’-30’ ανάλογα με το πρωτόκολλο της θεραπείας και τον τύπο του δέρματος



● Ολοκλήρωση της Θεραπείας


      Στο τέλος της συνεδρίας, συνήθως εφαρμόζεται ένα ενυδατικό προϊόν για να καταπραΰνει το δέρμα και να κλειδώσει την υγρασία.

      Επίσης, εφαρμόζεται αντηλιακό για την προστασία του δέρματος.




● Οδηγίες Μετά τη Θεραπεία


      Θα σας δοθούν οδηγίες για τη φροντίδα του δέρματός σας τις επόμενες ημέρες, όπως η αποφυγή της άμεσης έκθεσης στον ήλιο και η χρήση συγκεκριμένων προϊόντων περιποίησης για το δικό σας δέρμα.






Πλεονεκτηματα της φωτοθεραπειας LED:

      Κατάλληλη για Όλους τους Τύπους Δέρματος

      Σταδιακά αλλά Ορατά Αποτελέσματα

      Χωρίς Χρήση Χημικών Προϊόντων

      Συνδυάζεται με Άλλες Θεραπείες

Πριν τη Φωτοθεραπεια LED

      1) Αποφυγή Ορισμένων Προϊόντων:

      Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, όπως τα οξέα (π.χ. AHA, BHA) ή η ρετινόλη, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη θεραπεία σας.

      2) Ενημέρωση για Ιατρικές Καταστάσεις:

      Ενημερώστε τον ειδικό που θα σας κάνει τη θεραπεία αν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο φως.

Μετα τη Φωτοθεραπεια LED

      1) Αποφυγή Άμεσης Έκθεσης στον Ήλιο:

      Φορέστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30 ή περισσότερο).

      2) Αποφυγή Χρήσης Ερεθιστικών Προϊόντων:

      Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν οξέα ή άλλα ενεργά συστατικά (όπως η ρετινόλη) για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία, εκτός αν το έχει επιτρέψει ο ειδικός σας.

      3) Αποφυγή Υπερβολικής Θερμότητας:

      Αποφύγετε την έκθεση σε υπερβολική θερμότητα, όπως σάουνα ή ζεστά μπάνια, για 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

Photo Gallery

Close-up of female patient receiving an injection on her face in clinic
dermapen 13
dermapen 17
dermapen 18
dermapen 19
dermapen 21
dermapen 2
Face Lift 10