Συντήρηση τροφίμων

Η Αγγελική Σιώζιου-υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου της DietSystem και DietSystem Coach σας συμβουλεύει πώς να συντηρείτε τα τρόφιμά σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην έχετε ανεπιθύμητες συνέπειες από την πιθανή αλλοίωση κάποιου τροφίμου.

Αρχικά, πρέπει να αποφεύγεται η αποθήκευση των ευπαθών προϊόντων, που είναι τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, το νωπό κρέας, το ψάρι και τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, στην πόρτα του ψυγείου και να μην ανοιγοκλείνεται τόσο συχνά για να μην επηρεάζεται η ψύξη του από την εξωτερική θερμοκρασία.

Φροντίστε να μην αφήνετε περισσότερες από 2 ώρες εκτός ψυγείου γαλακτοκομικά προϊόντα και αν αυτό συμβεί αποφύγετε να τα καταναλώσετε . Σε ότι αφορά το νωπό κρέας, το ψάρι και τα αλλαντικά, καλό θα είναι να μην μένουν εκτός ψυγείου πάνω από μισή ώρα και όταν πρόκειται για κατεψυγμένο κρέας και ψάρι, η απόψυξή τους να γίνεται εντός ψυγείου. Το μαγειρεμένο φαγητό δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου περισσότερες από 4 ώρες.

Σε οποιοδήποτε προϊόν αγοράσετε, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως την οσμή, το χρώμα και τη γεύση ως τελικό κριτήριο. Αν έχετε κάποια αμφιβολία σε ότι αφορά το χρώμα και την οσμή μην προχωρήσετε στην γευστική δοκιμή και αποφύγετε εντελώς την κατανάλωσή του.

Αγγελική Σιώζιου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
DietSystem Coach