Μέγιστη καρδιακή συχνότητα

Πριν ξεκινήσεις γυμναστική και κάθε είδους άσκηση, χρειάζεται να ξέρεις τη Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα σου (ΜΚΣ).

Η συχνότητα με την οποία χτυπά η καρδιά που εκφράζεται με χτύπους ανά λεπτό. Ανάλογα με την ηλικία, η συχνότητα αυτή κυμαίνεται ανάμεσα στους 50 με 70 χτύπους το λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας. Η ΜΚΣ αναφέρεται στη συχνότητα με την οποία χτυπά η καρδιά κατά την άσκηση και δείχνει την ένταση.

Συμπλήρωσε το φύλο, την ηλικία σου και το βάρος σου και δες τα επίπεδα έντασης άσκησης που επιθυμείς να φτάνεις για να υπολογίσεις τους χτύπους της καρδιάς σου στους οποίους προτείνεται να κινηθείς για να δεις αποτελέσματα ανάλογα με τη Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα. (Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για να έχει η αερόβια άσκηση αποτελέσματα πρέπει να προκαλεί αύξηση των παλμών της καρδιάς στο 70% – 80% της ΜΚΣ σου. Σημείωση: Για αρχάριους στην άσκηση, καλό είναι να ξεκινήσεις από πιο χαμηλά (περίπου στο 55% – 65% της ΜΚΣ σου).

Διάλεξε το φύλο σου, συμπλήρωσε την ηλικία σου ( χρόνια), το βάρος σου (σε κιλά) και τα στοιχεία επικοινωνίας σου και ένας εξειδικευμένος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος από τον χώρο μας, θα σε ενημερώσει, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, για τη μέγιστη καρδιακή συχνότητα σου.

 

ΦΟΡΜΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 

Χρόνια
Εάν είναι γνωστή - παλμοί ανά λεπτό