Παιδική – Εφηβική παχυσαρκία

Η παιδική και εφηβική παχυσαρκία έχει λάβει την τελευταία δεκαετία τεράστιες διαστάσεις στην Ευρώπη και αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας σε αυτές τις ηλικίες. Δυστυχώς η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε αυτή την επιδημία, με ποσοστό 35%.

Στα πλαίσια έρευνας που διεξήχθη από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε παιδιά με αυξημένο βάρος, διαπιστώθηκε ότι το 80% των παχύσαρκων παιδιών θα εξελιχθεί σε παχύσαρκους ενήλικες. Η ίδια έρευνα επισημαίνει ότι παιδιά με αυξημένο βάρος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν υπέρταση, αυξημένη χοληστερόλη, αυξημένη ινσουλίνη, διαβήτη τύπου 2 και θυρεοειδοπάθεια.

Τα ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να είναι αρεστά στα παιδιά, γεύματα, παραδίδονται καθημερινά στο χώρο που εσείς επιθυμείτε. Παράλληλα όμως είναι απαραίτητη η παρακολούθηση και ο τακτικός έλεγχος του παιδιού από την επιστημονική ομάδα της DietSystem, για την επαναφορά του στο φυσιολογικό βάρος και την ενίσχυση της σωματικής ανάπτυξης και υγείας.

Εκείνο όμως που αποτελεί σκοπό υψίστης σημασίας για την ομάδα της DietSystem είναι η εκμάθηση της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς. Εφόσον οι μικροί μας φίλοι επανέλθουν στο φυσιολογικό για την ηλικία τους βάρος, έχουμε παράλληλα συμβάλει στην εξέλιξη τους σε συνειδητοποιημένους ενήλικες, αναφορικά με την τροφή και την αξία της.

Προγραμματίστε άμεσα ένα σωματομετρικό έλεγχο, και λάβετε μία πλήρη αξιολόγηση της σωματικής κατάστασης του παιδιού σας.