Διατροφικές Διαταραχές

Πως το φαγητό από μια φυσιολογική ανάγκη επιβίωσης και απόλαυσης μετατρέπεται σε μια σύνθετη διαδικασία, πρόβλημα και εμπόδιο στην καθημερινότητά μας;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και περισσότερα περιστατικά διατροφικών διαταραχών, τα οποία εκδηλώνονται κυρίως σε γυναίκες νεαρής ηλικίας. Οι πιο συνηθισμένες διατροφικές διαταραχές είναι η ψυχογενής βουλιμία (υπερβολική κατανάλωση φαγητού), η νευρογενής ανορεξία (η εμμονή γύρω από το φαγητό ιδιαίτερα σε σχέση με το σωματικό βάρος) ενώ μία νέα μορφή αποτελεί και η ορθορεξία (υπερβολική ενασχόληση με το είδος ή την ποιότητα της τροφής.

Οι αιτίες των διατροφικών διαταραχών δεν έχουν απολύτως εξακριβωθεί, καθώς προέρχονται από ένα συνδυασμό παραγόντων (κοινωνικά πρότυπα, lifestyle, άγχος, κακή διατροφή κ.λπ) με βασικότερο όλων την γενικότερη ψυχοσύνθεση του ατόμου.

Το επιστημονικό επιτελείο της DietSystem, το οποίο απαρτίζεται από ψυχολόγους, ιατρούς και εξειδικευμένους διατροφολόγους, σε θέματα διατροφικών διαταραχών, είναι στη διάθεση σας για να φροντίσει αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες περιπτώσεις, στα πλαίσια σωστής καθοδήγησης και ισορροπημένου διαιτολογίου.

Πρωταρχικό μέλημά μας, είναι τα άτομα που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, να εκπαιδευτούν στον τρόπο διατήρησης υγιούς βάρους, να απαγκιστρωθούν από λανθασμένες διατροφικές συνήθειες και να είναι σε θέση να διαχωρίζουν τις εκάστοτε ψυχολογικές μεταπτώσεις τους σε σχέση με την τροφή που λαμβάνουν. Με αυτό τον τρόπο θα μεταβάλλουν το βάρος τους σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα και θα υιοθετήσουν την νοοτροπία ενός σωστού τρόπου διατροφής.