Καθαρισμός Προσώπου

Ρυθμιστική θεραπεία

new page

      Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου αποτελεί μία βασική θεραπεία, η οποία απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος ανεξαρτήτου ηλικίας. Στόχος είναι να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους, τους φαγέσωρες (μαύρα στίγματα) και το περίσσιο σμήγμα από το δέρμα.

dermapen 3

      Ολοκληρώνοντας τη θεραπεία, το πρόσωπο λάμπει από καθαρότητα και υγεία, και είναι έτοιμο να επωφεληθεί από οποιαδήποτε άλλη περιποίηση του προσφέρετε, αλλά και από τα δραστικά συστατικά των δερμοκαλλυντικών που χρησιμοποιείτε!

Τι είναι ο καθαρισμός προσώπου

      H παραγωγή σμήγματος έχει σαν αποτέλεσμα τη φραγή των πόρων του δέρματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να πραγματοποιήσει σωστά τις λειτουργίες του.

      Την ασφυκτική αυτή κατάσταση δεν ευνοούν και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, οι σκόνες και η καθημερινή χρήση μακιγιάζ στο δέρμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζεται «μπουκωμένη».

      Το πρόσωπο αποκτά ανάγλυφη υφή, δείχνει θαμπό και κουρασμένο, και συχνά ταλαιπωρείται από σπυράκια και μαύρα στίγματα. Επιπλέον, εμποδίζονται οι φυσιολογικοί μηχανισμοί ανανέωσης των κυττάρων του, ενώ δεν αξιοποιούνται ούτε τα προϊόντα περιποίησης που του εφαρμόζετε.

Πλεονεκτήματα Καθαρισμού

 • Ο χρόνος Θεραπείας είναι 70 λεπτά, η διαδικασία είναι σύντομη και χωρίς παρενέργειες.
 • Χωρίς πόνο και χωρίς αναισθησία.
 • Ασφαλής και κατάλληλη θεραπεία για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος.
 • Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και έχει διάρκεια έως και ένα έτος.
 • Μηδενική διάρκεια αποθεραπείας, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας.
 • Προσιτό κόστος.

Τα οφέλη του καθαρισμού προσώπου

 • Απαλλαγή από ρύπους, νεκρά κύτταρα και περίσσιο σμήγμα.
 • Αφαίρεση μαύρων στιγμάτων και κεχριών.
 • Βελτίωση απορροφητικότητας της επιδερμίδας.
 • Ενίσχυση κύκλου ανανέωσης του δέρματος.
 • Ενυδάτωση και λάμψη.
 • Λείανση επιδερμίδας.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα βαθύ καθαρισμό σε πρόσωπο με ακμή

      Σε ένα πρόσωπο με φαγεσωρική ακμή, ακμή δηλαδή που αποτελείται περισσότερο από φαγέσωρες (μαύρα στίγματα) και όχι σπυράκια, ο βαθύς καθαρισμός μπορεί να χωριστεί σε 2 στάδια ώστε να έχει προλάβει το δέρμα να ξεκουραστεί και να αποβάλει όλο το σμήγμα από τους πόρους του.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα ακνεϊκό δέρμα, επιλέγονται οροί, μάσκες και κρέμες που δεν επιδεινώνουν την ακμή, αλλά την κατευνάζουν.

Πονάει ο καθαρισμός προσώπου;

      Προφανώς και όχι. Ο καθαρισμός προσώπου είναι μία απολαυστική θεραπεία, καθώς εφαρμόζονται ειδικά προϊόντα περιποίησης, λοσιόν, serums και μάσκες που το δέρμα διψάει να απορροφήσει.

      Μία ήπια ενόχληση μπορεί να προκαλέσει μονάχα το στάδιο της διάνοιξης των πόρων, όμως προηγείται πάντα χρήση ατμού ώστε η διαδικασία αυτή να γίνει πιο εύκολη και δεν χρησιμοποιούνται εργαλεία που τραυματίζουν το δέρμα.

      Καθώς η επιδερμίδα αποσυμφορίζεται από όσα την πνίγουν, αισθάνεστε το δέρμα σας να αναπνέει καλύτερα και να ανυπομονεί για το επόμενο στάδιο περιποίησης που θα το θρέψει.

      Καθαρισμός του δέρματος με γαλάκτωμα για απομάκρυνση των ρύπων, και στη συνέχεια εφαρμογή ειδικής τονωτικής λοσιόν για την εξισορρόπηση του pH του δέρματος.      Απολέπιση με ενζυμικό peeling για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων ώστε να αποφευχθεί ο ερεθισμός του δέρματος.      Χρήση ατμού για 15 λεπτά, για ευκολότερη διάνοιξη πόρων, ώστε να μην προκληθεί τραυματισμός.


      Στα τελευταία 5 λεπτά, γυρίζουμε τη συσκευή στο όζον.


      Ο ατμός περνάει πρώτα από μία λάμπα UV, και ιονίζεται. Αυτό συμβάλει στην αντισηψία του δέρματος, προστατεύοντας τους διεσταλμένους πόρους από μικρόβια και μολύνσεις.     Διάνοιξη πόρων και εξαγωγή σμήγματος χειρωνακτικά . Αφαιρούνται μαύρα στίγματα και εγκλωβισμένο σμήγμα από όλο το πρόσωπο.


      Δεν χρησιμοποιούνται εργαλεία για να μην δημιουργηθεί τραυματισμός. Στα ακνεϊκά δέρματα με ενεργά σπυράκια , δεν πραγματοποιούνται διανοίξεις στις βλάβες της ακμής, παρά μόνο περιμετρικά αυτών, για να μην επεκταθεί η φλεγμονή.      Στο πρόσωπο τοποθετείται μία διαφανής γάζα και γίνεται χρήση υψίσυχνων για 1-2 λεπτά σε όλο το πρόσωπο, για πλήρη αντισηψία μετά τις διανοίξει     Εφαρμογή serum με θρεπτικά συστατικά και στη συνέχεια εφαρμογή καταπραϋντικής κρεμομάσκας που προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα.


      Η μάσκα παραμένει πάνω στο πρόσωπο για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν πλήρως τα συστατικά της.     Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ένα απολαυστικό μασάζ προσώπου, κατά το οποίο εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα και αντηλιακή προστασία.

Πριν και Μετά!

Πριν τη θεραπεία

⚠      Δεν θα πρέπει να προηγηθεί άλλη θεραπεία που αφαιρεί την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας, όπως peeling ή μικροδερμοαπόξεση, επειδή λόγω απολέπισης, μπορεί να δημιουργηθούν δυσχρωμίες ή έντονος ερεθισμός.

Μετά τη θεραπεία

⚠      Πρέπει να είστε προσεκτική στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο για 2-3 ημέρες καθώς λόγω της αφαίρεσης της κεράτινης στιβάδας είναι πιο φωτοευαίσθητο.


⚠      Αποφύγετε για ένα 48ωρο οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει έντονη εφίδρωση (π.χ. γυμναστική). Ο ιδρώτας περιέχει τοξίνες που μπορεί να εισχωρήσουν στους ανοιχτούς-καθαρούς πόρους με αποτέλεσμα την επιμόλυνσή τους και την εμφάνιση ακμής.


⚠      Μετά τον καθαρισμό να χρησιμοποιείτε καθαρές πετσέτες, μαξιλαροθήκες και σεντόνια, καθώς στα χρησιμοποιημένα λευκά είδη υπάρχουν μικρόβια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.


      Μπορείτε να πλύνετε κανονικά το πρόσωπό σας και να κάνετε μπάνιο από την πρώτη ημέρα της θεραπεία.

Photo Gallery

Close-up of female patient receiving an injection on her face in clinic
dermapen 13
dermapen 17
dermapen 18
dermapen 19
dermapen 21
dermapen 2
Face Lift 10